Valentino Rudolf, producatorul festivalului, a declarat, citat de Mediafax, ca, prin extinderea evenimentului, lansat initial ca unul de muzica, si spre alte domenii, organizatorii isi propun sa aduca o componenta culturala in Vama Veche.

"Vrem sa readucem in Vama Veche oamenii care odinioara au adus faima acestei regiuni Vama Veche - 2 Mai", a spus Rudolf.

Totodata, el a precizat ca pretul de intrare pentru ultimele doua zile de festival este de 20 de lei pe zi, abonamentul valabil pentru ambele zile avand pretul de 35 de lei.

Scena Rock a festivalului ii va reuni, pe 20 si 21 august, pe Zdob si Zdub, Nicu Alifantis & Zan, E.M.I.L., Trooper, Urma, Luna Amara, Kumm, Omul cu Sobolani, ZOB, Byron, Implant pentru Refuz, Altar si Trupa Veche.

Totodata, in ziua de sambata, pe scena vor urca trei trupe selectate in cadrul programului Stufstock Newcomers.

Anul acesta, sub umbrela Stufstock a fost dezvoltat conceptul de FilmStock, un nou festival de film ce isi propune sa aduca in Vama Veche workshop-uri care sa ii ajute pe tinerii care vor sa faca film, in ciuda mijloacelor limitate, fie ca ei sunt profesionisti sau amatori, dar si proiectii de film.

Atelierele vor fi sustinute de regizorii Adrian Sitaru si Catalin Saizescu, dar si de producatorul Ada Solomon.

In ce priveste proiectiile, la FilmStock vor fi prezentate filmele asociatiei S.P.E.R., cu sprijinul Cinema Solar, o retrospectiva a Next Film Festival si a Festivalului International de Film de la Iasi (IIFF), dar si scurtmetrajele proiectate la editia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, reunite sub denumirea de Romanian Short Waves.

Totodata, vor fi proiectate lungmetrajele "Nunta in Basarabia", de Napoleon Helmis, "The Boat That Rocked", de Richard Curtis, dar si "Drag Me To Hell", de Sam Raimi. Filmul care va inchide FilmStock 2010 este "Viva Constanta", de Ambrus Emese.

FilmStock a organizat si un concurs pentru tineri, care au propus o idee pentru un spot publicitar pentru Stufstock. Câstigatorii vor participa la Vama Veche la traininguri unde vor realiza spotul de promovare a festivalului.

Pe langa film, la Vama Veche vor fi prezentate trei piese de teatru: "G.O.D." (regia Marcel Top, text E. Boghossian, distributie Toma Danila, participare video: Marius Bodochi), "(Cu)Cuie in frunte" (regia Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor, text E. Boghossian, distributie Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor), si "Cum am mancat un câine?" (regia Adi Iclanzan, text Evghenii Griskovet, distributie Theo Marton).

De asemenea, la Stufstock vor fi organizate ateliere de muzica. Astfel, workshop-urile de muzica se vor desfasura in fiecare zi, in perioada 16 - 19 august, si sunt formate din trei module, avand teme diferite. In fiecare zi participantii la festival se pot inscrie gratuit la seminariile din ziua respectiva.

Sub numele "Vama sub lumini de Oscar", primul workshop se va desfasura sub indrumarea lectorilor Cosmin Somesan, Luca Achim, Catalin Savulescu si Cristian Crisbasan.

Workshop-ul este format din sase module cu teme diferite: fotoreportaj, fotografie de noapte, nud, fotografie de produs, portret si editare de imagine. Fiecare modul va cuprinde doua sectiuni: cea de teorie, unde cursantii vor primi notiunile de baza, si cea aplicativa ("Hands On"), in care, sub indrumarea lectorilor, vor putea sa lucreze efectiv cu echipamentele profesionale.

La finalul fiecarui modul se va organiza o intalnire in care se va face analiza imaginilor, iar cele mai bune fotografii vor fi premiate.

In fiecare zi, pe toata durata workshop-ului, in Vama vor avea loc vernisaje ale unor fotografi romani apreciati - Anca Cernoschi ("Natural"), Cristina Tinta ("Mai aproape de stele"), Vlad Eftenie ("Katia"), Florin Ghioca ("Copiii Razboiului"), Andrei Zincenco ("Calatorii"), Cosmin Somesan ("O lume 3D"), Cristian Calen ("Un moment din viata") si Radu Carnaru ("Feminin"), expuse intr-un spatiu neconventional, deschis publicului larg.

De asemenea, fotografii Vlad Eftenie si Florin Ghioca vor sustine prezentari speciale despre street photography, respectiv despre fotografia de conflict si razboi.

In afara cursurilor si a vernisajelor, zilnic vor avea loc proiectii de fotografii pe diferite teme: Vama Veche, portret, peisaj, moda.

Pe de alta parte, la Vama Veche, Editura Art aduce colectia "Prima data", care isi propune sa documenteze experientele personale pe care unii dintre cei mai vizibili scriitori, traducatori, regizori, jurnalisti, arhitecti, artisti si filosofi romani le-au avut in cele mai diferite contexte ale "primei dati".

Aflat la cea de-a opta editie, Stufstock va avea loc in perioada 16 - 22 august, pe plaja din Vama Veche.

Organizatorii vor aduce si de aceasta data trupe rock care deja au facut nopti albe cu mii de fani in Vama, in anii trecuti, cat si muzica noua, pe care Stufstock o lanseaza si o sustine, ca in fiecare an.

Line up-ul Stufstock 2010 inseamna Zdob si Zdub, E.M.I.L., Trooper, Luna Amara, Kumm, Omul cu sobolani, ZOB, Byron, Implant pentru Refuz, Altar si Trupa Veche. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions si organizat de Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.