Un contract de 76 de mii de lei pentru toaletarea copacilor din Stefanesti-Ilfov le-a sarit in ochi procurorilor.

Acestia au aflat repede ca nu s-a organizat o licitatie si ca doar s-a taiat o factura la departamentul achizitii. Beneficiarul a fost un pastor anglican din Bucuresti, in prezent arestat pentru inselaciuni imobiliare. Cum a obtinut lucrarea? Se pare ca din prietenie, cu administratorul primariei Stefanesti- adica nasul lui Adrian Minune.

La perchezitiile facute in primaria Stefanesti, anchetatorii au gasit mai multe hartii care dovedeau ca afacerea nu a fost facuta legal. Ulterior, primarul, viceprimarul, dar si administratorul care l-au favorizat pe pastorul anglican au fost audiati. Primii doi in calitate de martori.

"Sper ca legea sa isi faca treaba. E vorba de un contract de toaletare a pomilor de 15 mii de euro cu o firma pe care noi am verificat-o si figura ca functionala numai ca noi nu am facut contract scris, am lasat asa pe niste biletele", spune Anghel Rababoc, primar Stefanesti.

Aurelian Parvan
, nasul lui Minune este deja arestat preventiv. Iar vestitul sau fin se jura ca habar nu are de aceasta poveste chit ca este consilier in aceeasi primarie.

"Nu stiu despre ce e vorba, eu sunt prea mic pentru problemele astea atat de mari. Noi nu stam de vorba de afaceri, decat sarut-mana nasule ca asa e frumos"
, declara Adrian Minune
 
Si Aurelian Parvan a fost de-a lungul timpului consilier local, ba chiar viceprimar. Acum este acuzat de complicitate la inselaciune si spalare de bani, iar avocatii lui au formulat deja recurs.