Oamenii cumpara alimente cu feliuta si isi rationalizeaza siguri hrana. Fac practic de buna voie, tot ce ne-au obligat pe vremuri comunistii. Acum avem de toate, dar n-avem bani.

Ce mai poti sa-ti iei in ziua de azi cu 2 lei si 60 de bani? Parizer si paine, ne invata Valerica. Omul spune ca abordeaza criza cu mintea, nu cu stomacul.

Vremurile sunt tulburi! O confirma si vanzatorii de la alimentara. Daca vand un kilogram de cremvursti in doua doua zile. Mult mai cautate sunt ghearele si gaturile de pui, de 20 de ori mai ieftine ca o bucata de carne de porc. Daca inchizi ochii, merg si la ciorba si la friptura.

Asa se face ca la piata au aparut si superofertele de criza. Cu un bon valoric primesti sase kilograme de cartofi.

Pacat ca la noi nu se vand oua fara coaja. Unii sunt atat de sarmani, ca ar fi in stare sa ceara 100 de mililitri de galbenus.

Aceasta realitate cruda este din nefericire confirmata si de studiu GFK. Astfel aflam ca se dau mai prost ca niciodata ciocolata, iaurtul si sucurile, in timp ce vanzarile la sapun si detergentii au cazut cu peste 25%. Cu alte cuvinte, mancam tot mai prost si ne spalam rar. Scapa cine poate.