In intervalul mentionat vremea va fi caniculara, calduroasa dupa-amiaza, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati in toate regiunile.

Sambata si duminica temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-36 de grade, iar pe areale restranse 37-38 de grade, indeosebi in zonele de campie.

Pentru prevenirea si atenuarea efectelor caniculei asupra populatiei, medicii recomanda:

- consumarea in medie a trei litri de lichide pe zi
- evitarea consumului de alcool
- consumarea a cat mai multe fructe si legume, consumul de alimente cu valoare calorica scazuta
- protejarea corpului de expunerea directa la radiatiile solare
- evitarea circulatiei intre orele 11.00-17.00, in zilele cu temperaturi crescute (iar daca nu se pot evita deplasarile in intervalul orar mentionat, se va merge pe la umbra, cu capul acoperit si imbracaminte adecvata, de culoare deschisa)
- in agricultura, pe santierele de constructii, in halele industriale, care nu au posibilitatea asigurarii unor conditii de climat corespunzatoare, activitatea se va desfasura dimineata si seara.

Persoanele cele mai afectate de temperaturile ridicate sunt copiii si varstnicii, precum si cele cu afectiuni cardio-vasculare. Medicii recomanda ca aceste categorii de persoane sa evite circulatia intre orele 11.00-17.00.

Un numar de peste 300 farmacii din Capitala vor veni in sprijinul cetatenilor afectati de caldura, asigurand apa proaspata si locuri de odihna temporara. Lista acestor farmacii se gaseste pe site-ul Prefecturii, www.prefecturabucuresti.ro, sau la sunand la telefonul cetateanului 021/9866, de luni pana vineri intre orele 8.00-16.00.