Ce-a patit Cosmin Cretu dupa un accident nu le doreste nici dusmanilor. Desi avea camera video montata pe bordul masinii, iar celalalt sofer si-a recunoscut vina, compania de asigurari a facut tot posibilul sa amane despagubirea.

"Au trecut peste 2 luni si nu am primit banii", spune Cosmin Cretu, soferul pagubit.

Abia dupa ce a trimis o plangere la Autoritatea de Supraveghere Financiara a primit 800 de lei, din 1.200 cat a costat reparatia.

Anul trecut, cel putin 10 mii de soferi au fost in aceasta situatie. Asta in conditiile in care companiile de asigurari au incasat o jumatate de miliard de euro din politele RCA. In 2014, veniturile firmelor vor fi si mai mari dupa ce raspunderea civila auto s-a scumpit.

Scumpirea ii afecteaza in special pe soferii tineri, pentru care politele costa si de patru ori mai mult.

Din pacate, nu va fi singura majorare a politelor RCA din acest an. Noul sef al ASF admite ca asiguratorii incearca astfel sa-si acopere niste gauri in buget.

"Vor mai fi scumpiri ca sa aiba solvabilitate. Ca sa plateasca la service-uri trebuie sa aiba bani. Ca sa aiba bani trebuie sa fie solvabili", explica Misu Negritoiu, presedinte ASF.

De altfel, cateva companii de asigurari au vandut foarte multe polite la preturi mici, iar acum nu reusesc sa acopere daunele. Pe fir a intrat si Consilul Concurentei.

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei: "Exista suspiciunea ca s-ar fi inteles la preturi, dar in acelasi timp se plang ca nu au venituri."

Atentie, si asigurarile pentru locuinte ar putea creste.

Presedintele ASF a confirmat ca unele companii straine, care le reasigura pe cele din Romania, sunt ingrijorate de numeroasele cutremure inregistrate in Vrancea, considerand ca tara noastra are un risc seismic crescut. Aceste firme ar putea cere sume mai mari pentru a reasigura companiile romanesti, ceea ce ar duce automat si la cresterea preturilor la politele pentru locuinte.