Si totusi, produsul firmei condusa de urmasul lui El Lider Maximo este cautat pe internet de pacientii disperati si se vinde, in Albania, singura tara dupa Cuba care l-a aprobat.

Reprezentantii companiei din Cuba, pe care acesta o conduce, au venit la Bucuresti sa promoveze medicamentul naturist Vidatox, care contine venin de scorpion albastru.

Pe cat de miraculos - daca ar fi sa-i credem pe producatori - pe atat de controversat, spun doctorii si autoritatile medicale. De altfel si reprezentantii companiei dau din colt in colt atunci cand ii intrebi de acte.

Indiferent de intentie, Agentia Nationala a Medicamentului spune clar: "Medicamentul homeopat Vidatox nu are autorizatie de punere pe piata in Romania si nici nu a fost depusa o cerere in vederea autorizarii de punere pe piata. Nu este autorizat in niciun alt stat membru din UE si nici in SUA".

Asta nu inseamna insa ca nu se vinde. Internetul e plin de oferte, iar bolnavii de cancer il cauta intruna. Exista si o alta piata de desfacere: Albania, inca din luna mai, ca medicament naturist. Aici ajung multi dintre bolnavii de cancer sau trimisii lor care cred sau spera ca poate este o sansa. Deja mai multe siteuri din Romania directioneaza bolnavii catre adresele farmaciilor din Tirana de unde pot procura acest produs, cu aproximativ 100 de euro flaconul.

Vorbim despre o retea in toata regula, nascuta din disperarea oamenilor cu diagnostice necrutatoare. Este oare si eficienta? Exclus, atrag atentia specialistii in oncologie. Bolnavii de cancer nu pot fi vindecati cu Vidatox. Tocmai de aceea, specialistii le cer bolnavilor sa nu cumpere iluzii, iar Ministerului Sanatatii sa intervina ferm in astfel de cazuri.