Piata Romana, Bulevardul Magheru, Piata Victoriei, Lascar Catargiu. Printre miile de masini si pietoni din centru, muncitorii trudesc cu picamerul, dar uita sa respecte regulile santierului.

Zeci de gropi delimitate cel mult cu nailon au aparut pe bulevardele din centru. Intr-un moment de neatentie, chiar si un om in toata firea poate disparea.

Proiectul inceput in 2007 numara pana acum 70 de kilometri de strazi unde cablurile au fost ingropate. Mai sunt in fata inca 300 de kilometri, iar termenul-limita este 2011, asa ca viteza este de acum un factor cheie.

"Faptul ca trebuie sa obtinem acces la asociatiile de proprietari si acum avem in lucru 45 de kilometri, pentru care trebuie sa luam peste 600 de aprobari. Aici pierdem timp, apoi a doua problema, faptul ca utilitaristii nu isi cunosc exact retelele", spune Cornel Babut, director de operatiuni al proiectului NetCity.

Cat de important este sa scapam de mizeria si dezordinea de pe stalpi se vede cel mai bine pe strazile unde nu a inceput inca lucrul. In schimb, la Piata Rosetti sau Universitate putem face in sfarsit face cate o poza fara cabluri.