La fel ca in timpul urganului Katrina din 2004, hipermarketurile si barurile au avut incasari record. Atunci, Walmart a raportat faptul ca cel mai bine vandut produs a fost berea, scrie Business Insider.

Au fost si cazuri in care magazinele au fost inchise pe durata weekedului, ca de exemplu cel al Apple, care functioneaza de obicei non-stop, inclusiv de sarbatori. In acelasi timp, operatorul AT&T a tinut unitatile deschise, pentru cazurile in care clientii voiau sa cumpere "produse esentiale".

Teatrele au fost inchise in tot orasul, iar incasarile acestora au scazut cu 20%, fata de o perioada obisnuita.

Cum se pregatesc locuitorii de...furtuna

Unele hipermarketuri si-au inceput programul vineri la ora 06.00, o parte fiind deschise toate noaptea de vineri spre sambata. Alimentele au disparut rapid de pe rafturi si au fost epuizate pana si stocurile de sos picant.

In timp ce analistii se grabesc sa estimeze pagubele cauzate de uraganul Irene la 20 de miliarde de dolari, locuitorii din zonele afectate isi fac provizii. Si nu oricum. De la mancare au trecut la generatoare de aproape 800 de dolari bucata, sa se asigure ca frigiderul nu cedeaza sub presiunea alimentelor cumparate, scrie Bloomberg.

De altfel, si actiunile companiilor care ansambleaza generatoare sau produc baterii au crescut cu pana la 3% vineri, pe fondul cererii crescute de astfel de produse.

La fel de bine se vand si pelerinele de ploaie de aproape 15 dolari bucata si betisoarele de semnalizare de 4,99 dolari. In Carolina de Nord, locuitorii au stat la coada mai bine de ora pentru a se aproviziona cu baterii.

Lege impotriva cresterii abuzive a preturilor

Pentru a preveni situatiile in care retailerii maresc costul unor produse de necesitate in timpul dezastrelor, precum apa sau benzina, autoritatile din Florida si Texas au interzis majorarea pretului acestora prin lege.

Uraganul Irene a fost retrogradat de meteorologi la gradul de furtuna tropicala.

Citeste si

Cele mai bine vandute 10 telefoane din lume

Autoritatile schimba regulile. Cine mai primeste subventie la caldura