Subinspectoru Laurentiu Dicu, de la Infotrafic, a declarat pentru stirileprotv.ro ca in jurul orei 08.30 ningea in urmatoarele judete: Prahova, Gorj, Valcea, Hunedoara, Arad, Bihor, Cluj, Brasov, Sibiu, Mures si Harghita.

Pana acum nu s-au inregistrat incidente cauzate de ninsoare, insa exista mai multe drumuri nationale unde zapada are un nivel cuprins intre 1 si 3 centimetri.

De asemenea, un singur drum national are zapada de 5-6 cm: este vorba de DN 67C, intre kilometri 26 si 34, in judetul Gorj, drum care face legatura intre localitatile Novaci si Ranca.

Circulatia este ingreunata de ninsoare pe majoritatea drumurilor din judetul Bistrita-Nasaud, unde se intervine cu 26 de utilaje pentru indepartarea zapezii.

In jurul orei 8.00, a inceput sa ninga si la Beclean, astfel incat si pe DN 17, in zona acestui oras, a fost nevoie sa iasa toate utilajele, dar si la Teaca, pe DN 15 A, unde, de asemenea, s-a actionat cu material antiderapant.

Potrivit Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, cel mai consistent strat de zapada s-a depus la Piatra Fantanele, in Pasul Tihuta, de doi centimetri, mercurul termometrelor indicand minus 6 grade Celsius. In restul zonelor, zapada masoara sub un centimetru.

Traficul rutier pe DN 71 Targoviste - Sinaia a fost blocat aproximativ o jumatate de ora, in zona Cotei 1.000 a Varfului Paduchiosu, din cauza zapezii care s-a asternut pe carosabil in strat de aproximativ patru centimetri.

In judetul Harghita, toate drumurile nationale sunt acoperite de zapada, iar pe anumite artere circulatia se desfasoara ingreunat din cauza ninsorilor, utilajele de deszapezire actionand pentru curatarea carosabilului

In cursul diminetii, s-au inregistrat probleme pe DN 12 A, in zona Homorod, unde un TIR neechipat corespunzator a ramas blocat in panta, circulatia desfasurandu-se cu dificultate pana la tractarea acestuia.

O situatie similara s-a inregistrat si pe drumul care urca spre statiunea Harghita Bai. In judetul Harghita, a inceput sa ninga vineri dimineata, la ora 4.00.