Dupa o iarna care parea ca a uitat de noi, miercuri am avut parte de o portie dubla de ninsori si vijelii. Fenomene extreme in sudul tarii si in Capitala au creat haos.

DN 2 trece prin localitatea Sindrilita aflata in plin camp. Viscolul a muscat cu atata putere aici, incat a troienit zapada care de la o ora la alta a crescut ca un zid. Degeaba au masinile anvelope de iarna, numai senilele ar putea sa ii scoata pe soferi din nameti.

Miercuri seara, in camp erau cel putin 30 de masini blocate, cu tot cu pasageri. Utilajele de la drumuri incearca sa le scoata, insa cu greu fac fata situatiei. Viscolul este extrem de puternic, nu vezi in fata nici la 2 metri. Nici masinile politiei din localitate nu au reusit sa inainteze. Pe DN 85, a fost blocat si un autobuz cu copii. Au reusit sa ii scoata cu un tractor.
Insa de la ora la ora, situatia se inrautateste.

La ora 19, s-au implinit 22 de ore, de cand Bucurestiul este acoperit de perdele de zapada. O ninsoare deasa cade in nestire peste Capitala, insa dincolo de bucuria celor care nu mai sperau sa vina iarna, tabloul nu este nici pe departe unul incantator. Odata cu fulgii, au cazut si copaci peste masinile oamenilor. 48 de arbori luati de vant s-au frant si au provocat pagube considerabile. Zeci de tramvaie au intepenit pe sine, fie pentru ca nu era curatat drumul, fie pentru ca s-au rupt firele. In intersectii a inceput nebunia, iar oamenii au inghetat bocna in statii.

Toate cartierele rezidentiale din Ilfov sunt troienite. Firmele de deszapezire care opereaza in Bucuresti nu au contract si pentru zona metropolitana. Cu alte cuvinte, ori iese toata lumea la lopata, ori asteapta primavara.

Citeste mai multe pe www.stirileprotv.ro