41 de senatori au votat pentru respingerea Ordonantei, in timp de 39 au fost "impotriva". Doi senatori s-au abtinut de la vot.

Partidul Social Democrat nu a fost de acord cu propunerea Guvernului, deoarece o parte din costurile de emitere a cardurilor de sanatate urma sa fie suportata de CNAS, scrie Mediafax.

Decizia luata de Senat nu afecteaza prea mult reglementarea noului card de sanatate, si asta pentru ca forul decizional apartine Camerei Deputatilor.

In ce consta ordonanta de urgenta?

Informatiile de pe cardul national de asigurari sociale de sanatate includ numele, prenumele, codul numeric personal, codul unic de identificare in sistemul de asigurari de sanatate si numarul de identificare al cardului.

Pe cipul cardului national urmau sa fie inregistrate si alte informatii, precum: diagnostice medicale cu risc vital si boli cronice, grupa sanguina si RH, eventualul accept pentru prelevarea de organe dupa deces, medicul de familie si datele de contact ale acestuia.

In plus, cheltuielile pentru producerea cardului national de sanatate erau suportate atat de CNAS, cat si de asigurat.

Cardul de sanatate trebuia sa fie emis pentru fiecare asigurat de peste 18 ani. Minorii beneficiau de servicii medicale decontate din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Citeste si despre fisele medicale si retele electronice promise de autoritati pentru romani.