In aceste zile au loc negocieri cu sindicatele. Pe de alta parte, angajatii din educatie si din sanatate protesteaza impotriva nedreptatilor din sistem.

Peste 200 sute de profesori au protestat pentru a doua zi in fata Guvernului. Sunt nemultumiti pentru ca multi dintre ei castiga cat un sofer, desi au studii superioare. Dascalii cer, printre altele, lefuri mai mari si o noua lege a salarizarii care sa rezolve nedreptatile din sistem.

Anton Hader, presedintele Alma Mater: "Salarizarea in educatie este atat de proasta incat chiar 25 la suta nu ar fi multumitor. Reprezinta un nimic, adica practic am dubla nimicul. Nu mai vine nimeni intr-un sistem in care unui asistent universitar ii dai 1.500 de lei."

Ca sa ii linisteasca, Dragos Pislaru spune din prima zi de la preluarea mandatului ca ministerul lucreaza deja la o noua ordonanta de urgenta, care ar urma sa majoreze din august salariile unora dintre bugetari. Vizati vor fi in special cei care au acum salariul minim pe economie, adica 2 milioane de salariati.

Dragos Pislaru, ministrul Muncii: "Pana acum am vrut sa marim salariile pe intreg sistemul. Acum am luat doar cea mai mica parte, aici am urma sa facem corectiile, vor fi si nemultumiri, este normal, dar in timp se rezolva toate."

A avut loc deja o prima intalnire intre ministrul Muncii si confederatiile sindicale, iar la viitoarele negocieri se va stabili cu cat vor creste salariile si cati vor beneficia de ele. Oficialul a vorbit si despre legea care prevede eliminarea plafonului maxim al indemnizatiei de crestere a copilului.

Dragos Pislaru, ministrul Muncii: "Avem niste probleme cu sursele de finantare si pana in iulie nu stiu daca vom reusi. Vom vedea la rectificarea bugetara din iulie."

Cat despre legea salarizarii, ramane pentru sfarsitul anului, anunta Dragos Paslaru.