Nota de fundamentare a hotararii de Guvern descrie cu bogatie de detalii arhitectura viitoarei sali multifunctionale:

"Anvelopanta reinterpreteaza, intr-o maniera contemporana, ideea porticului clasic, realizand un spatiu de tranzitie intre interior si exterior foarte potrivit climei locale. Dinamismul specific functiunii gazduite transpare in imaginea exterioara prin dispunerea aleator variata si inclinata fata de planul vertical al "coloanelor". Modul in care aceste elemente se profileaza pe invelisul curbat al salii reprezinta si o trimitere la forma vegetala a unei paduri desfrunzite", se arata in nota care a stat la baza hotararii de guvern.

"Elementul de umbrire care defineste totodata si principalul volum al salii este realizat dintr-un ecran translucid, cu sectiune curba si structura proprie de sustinere agatata de structura de rezistenta a salii. Acest element filtreaza lumina actionand ca un parasolar, ascunde echipamentele tehnice destinate ventilarii, racirii si altor instalatii necesare ale salii si creeaza un invelis uniform, subliniind forma compacta a cladirii", mentioneaza documentul oficial.

Investitia se va derula pe trei ani, incepand cu 2011 si va necesita o contributie financiara de la bugetul de stat de 13 milioane de lei in primul an, 130,2 milioane lei in cel de-al doilea si 117,2 milioane lei in al treilea.

Citeste continuarea pe www.gandul.info.