"Avand in vedere ca o singura entitate, OMV Petrom Marketing SRL, va administra doua branduri premium in cadrul aceleiasi piete - OMV si PETROMV, optimizarea portofoliului de branduri este, de asemenea, necesara. Prin urmare, in Romania, compania va continua sa se concentreze asupra brandurilor Petrom si OMV, statiile PETROMV urmand a fi rebranduite, parte din ele cu brandul OMV, parte din ele cu brandul Petrom", se arata intr-un comunicat de presa de vineri al companiei petroliere.

"Nu sunt diferente foarte mari intre Petrom si PETROMV pentru ca am investit in modernizarea vechilor statii. Va fi o uniformizare la nivel de produse si servicii", au mai spus reprezentantii liderului pietei petroliere interne.

Potrivit lor, Petrom nu ia in calcul scumpirea produselor sau serviciilor din statiile PETROMV devenite Petrom.

Pana acum, Petrom opera prin brandul Petrom  - popular, cu servicii si produse la preturi mai mici si calitate medie si brandurile premium OMV si PETROMV.

Petrom detine, in prezent, 124 de benzinarii PETROM, din cele circa 450 de statii controlate in Romania.

Benzinariile OMV au fost cumparate in urma cu mai multi ani tot de catre PETROM.

Vanzarile medii de carburanti per statie au crescut anul trecut cu 12%, iar vanzarile interne de benzina au urcat cu 11% in 2009 fata de 2008, in timp ce vanzarile interne de motorina s-au situat la aproximativ acelasi nivel ca in 2008.

In pofida stagnarii economice si a scaderii cu 30% a inmatricularilor de masini noi, in Romania, in 2009, vanzarile cu amanuntul ale Petrom au crescut cu 12%, comparativ cu 2008, pana la 2.177 mil. litri.  Prin urmare, cota de piata din sectorul vanzarilor cu amanuntul a ajuns la 40% anul trecut fata de 36% in 2008, se arata in raportul anula al companiei.
  
Actionarii Petrom au mai decis tot ieri ca investitiile prognozate de companie pentru acest an se vor ridica la circa 6,9 miliarde lei, in crestere cu 67% fata de nivelul investitiilor realizate in 2009, iar cea mai mare parte a lor - 51%, este destinata activitatilor de Explorare si Productie.

De asemenea, la propunerea SC Fondul Proprietatea SA, actionarii a aprobat numirea domnului Joseph Bernhard Mark Mobius, ca membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom SA, pentru perioada mandatului in curs al Consiliului de Supraveghere. 
 
Mark Mobius este presedintele executiv al firmei Franklin Templeton, care va administra activele Fondului Proprietatea. 

In sedinta Petrom, s-a mai aprobat si propunerea Directoratului de a nu distribui dividende pentru exercitiul financiar 2009.