Sonia Coman (26 de ani) provine din Constanta, iar in prezent este doctoranda in istoria artelor si arheologie la Universitatea Columbia din New York. Ea a absolvit studii de masterat in cadrul aceleiasi institutii de invatamant superior si este licentiata “Magna cum Laudae” si in studii vizuale si de mediu la Universitatea Harvard din Statele Unite.

Sonia Coman este artist plastic, poet si dramaturg si a avut numeroase expozitii in strainatate. De asemenea, una dintre piesele sale de teatru a fost pusa in scena in Slovenia si America. De-a lungul timpului a primit distinctii pentru poeziile create in Japonia si in alte tari.

Tanara nu a putut fi prezenta la gala din Bucuresti, deoarece participa la o expozitie universitara in New York. Sonia a transmis insa, prin intermediul unui mesaj video, multumiri pentru premiul acordat, adaugand totodata ca scoala romaneasca a ajutat-o in parcursul profesional.

1.000 de persoane, dintre care personalitati din mediul academic, cultural, studenti, absolventi si membri LSRS din peste 50 de tari au participat, miercuri seara, la decernarea premiilor studentilor romani in strainatate, la Palatul Parlamentului din Capitala.

„Continuam sa credem, cu tarie, ca Romania de maine depinde de generatia tanara de astazi. Ei sunt deja o forta si un mecanism pentru schimbarea pozitiva”, a declarat Dan Nechita, presedintele Ligii Studentilor Romani din Strainatate, intr-un comunicat al LSRS remis Incont.ro.

Liga a premiat tinerii romanii care au obtinut rezultate academice exceptionale peste granite. Acestia sunt:

- Studentul Anului din Europa, nivel universitar – Diana Danciu (Universitatea Cambridge, Marea Britanie)

- Studentul Anului din Europa, nivel post-universitar – Mircea Cimpoi (Universitatea Oxford, Marea Britanie)

- Studentul Anului din America de Nord, nivel universitar – Luca Victor Iliesiu (Universitatea Princeton, SUA)

- Studentul Anului din America de Nord, nivel post-universitar – Ioana Literat (Universitatea , SUA)

- Studentul Anului de pe Alte Continente – Marius Wamsiedel (Universitatea Hong Kong, China)

- Studentul Roman Erasmus al Anului – Andra-Maria Buta (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca)

- Studentul Roman Erasmus al Anului, premiu special oferit de ANPCDEFP – Ana Maria Vijdea (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca)

- Studentul Anului in Romania – Sorina Lupu (Universitatea Politehnica din Bucuresti)

- Premiul Special in Arte „Sergiu Nicolaescu” – Sinziana Mircea (Universitatea de Muzica si Dans din Köln)

- Marele Premiu: Studentul Roman al Anului din Strainatate – Sonia Cristina Coman (Universitatea Columbia, SUA) cu specializare in arta franceza.