In urma cu 3 ani, in sectorul 5, incepea marea reabilitare. Zeci de blocuri au intrat atunci in reparatii iar jumatate dintre ele par sa fi ajuns pe mina lui Marin Dumitru si a firmei sale de constructii. Oamenii fac acum reclamatii.

"Uitati in ce hal arata un bloc reabilitat. Intra ploaia, n-au bagat tevile. Uite...sunt nefinisate. Pe gaurile astea pot intra sobolanii. Mai grav e daca intra intre perete si izolatie”

Firma contestata este Imob Lux Construct SRL, infiintata in 2004 de omul de afaceri Marin Dumitru. Prieten bun cu Marian Vanghelie, acesta ar fi obtinut - potrivit anchetatorilor - contracte cu primaria in valoare de 2 miliarde de lei. Frate, frate dar brinza e pe bani. Si uite asa, spun anchetatorii si edilul si-ar fi luat comisioane de 20 la suta. Iar relatia lor a fost roditoare pentru amindoi ajutindu-se reciproc inca din 2007.

In aceasta cladire are sediul firma de constructii care anul trecut a incheiat cu primaria sectorului 5, intr-o singura zi, 6 contracte de reabilitare in valoare de 20 de milioane de euro. Am incercat sa luam legatura din conducere, dar nu ni s-a permis accesul in cladire.

Firma lui Marin Dumitru a avut un traseu care i-a incurcat pe anchetatori. Infiintata in 2004, IMOB LUX CONSTRUCT SRL a fost cesionata in 2009 unui offshore din Statele Unite. Si doi ani mai tarziu, a ajuns in posesia altui offshore din Seychelles pe mina unui apropiat de-al lui Marin Dumitru.

Altfel, multi vad ... putini pricep. In rindul oamenilor din sector Marian Vanghelie a fost timp de 15 ani, cel saritor la toate si darnic dupa cum se lauda singur.

Doar ca faina, zaharul, telefonul mobil si toate ajutoarele, impartite de Vanghelie, ca sa primeasca voturile cetatenilor sai, timp de 4 legislaturi, NU au tinut de cald.

Sectorul 5 are cele mai sarace cartiere din Bucuresti. Multe strazi nu sunt asfaltate si nu au sistem de canalizare. In Ferentari, de pilda, oamenii traiesc: fara apa calda, lumina, gaz; in blocuri care stau sa cada, pe un munte de gunoi. La fel de adevarat ca cei mai multi nu-si platesc utilitatile.

La fel ca Marian Vanghelie si iubita lui are acum probleme. Oana Mizil este banuita ca ar fi ajutat la spalarea banilor negri prin diverse afaceri. Fosta deputata administra printre altele un magazin cu imbracaminte de copii. Magazinul este inchis acum, iar in vitrina a fost pus un afis in care clientii sunt anuntati ca firma s-a mutat la alte adrese.