In unele zone din Capitala luni nu a fost nici urma de recenzor. De exemplu, cei mai multi dintre locuitorii Sectorului 1 se declara enervati de bulibaseala numita recensamant. Oamenii se tem de amenzile pe care ar putea sa le incaseze ei din cauza altora.

"M-as judeca cu ei pana in panzele albe. Nu vad de ce sa platesc eu amenda pentru neglijenta altora", spune un cetatean.

"Nici nu am cumparat paine, doar sa stau acasa sa vina recenzorul. Dar la noi, ca la nimeni, ca de obicei", se plange un altul.

Exista si categoria celor care n-au vrut sa riste si au luat primariile cu asalt. Intr-o primarie din Bucuresti, cam 120 de persoane sunt recenzate in fiecare ora. Cei mai multi dintre ei sunt oameni pe care recenzorii nu i-au gasit acasa sau care pur si simplu s-au temut sa deschida usa unui necunoscut.

"Avem deja 21 de recenzori care si-au terminat treaba pe teren si care s-au retras de la circumscriptii pentru a face recensamantul aici", a declarat Mariana Georgescu, sef biroul de presa Primaria sector 2.

Cele mai putine date au fost colectate din Bucuresti. Urmeaza orasele Galati, Iasi si Tulcea. In cele 11 zile de cand a inceput numaratoarea, 18 milioane de romani au fost chestionati. Discutam despre 94% din populatia tarii.