El a precizat totodata ca medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Premierul a aratat ca Arafat va lucra inclusiv la proiectul noii legi a sanatatii, fiind un expert in domeniu.

Raed Arafat a demisionat, saptamana trecuta, din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

Postul de subsecretar de stat a fost preluat, prin decizie a premierului, de medicul Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Surse oficiale au declarat anterior agentiei Mediafax ca premierul Emil Boc si Raed Arafat au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat sa isi reia functia detinuta anterior demisiei, acesta fiind de acord cu revenirea in Ministerul Sanatatii, decizie care apartine premierului.

La discutia de la Palatul Victoria nu a fost prezent ministrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a declarat, marti, ca a fost sunat seara trecuta de doctorul Raed Arafat - care in urma cu o saptamana si-a dat demisia din functia de secretar de stat, nemultumit de proiectul privind Legea Sanatatii -, demnitarul urmand sa se intalneasca cu acesta si sa discute.

"Am fost sunat de domnul doctor luni seara. Sigur, trebuie sa ne vedem si sa discutam problemele pe care le avem", a precizat ministrul Sanatatii.

Ritli anuntase luni ca asteapta sa fie sunat de fostul subsecretar de stat pentru a discuta cu acesta posibilitatea de colaborare in privinta noului proiect al Legii sanatatii, cu atat ma mult cu cat Raed Arafat este presedintele Comisiei de urgenta a institutiei.

Intrebat daca doctorul Arafat ar putea reveni in functia de subsecretar de stat, Ritli Ladislau a raspus ca nu stie si ca aceasta este o decizie a primului - ministru.

Presedintele UDMR Kelemen Hunor care a iterat luni ca Uniunea il sustine pe Raed Arafat si considera ca este nevoie de acesta indiferent daca este in administratia de stat sau in sistemul sanitar.

Raed Arafat afirma in conferinta de presa din 10 ianuarie, in care si-a anuntat demisia, ca este dispus sa se intoarca de unde a plecat cu conditia sa aiba o echipa cu care sa lucreze. Si premierul anunta luni ca Raed Arafat poate reveni in minister sau participa la elaborarea Legii sanatatii daca doreste aceasta.

Presedintele Traian Basescu a cerut Executivului la sfarsitul saptamanii sa fie retrasa legea sanatatii, la scurt timp ministrul Sanatatii a anuntat ca a retras legea, iar luni a anuntat ca vor incepe discutiile pentru noua forma a proiectului de lege.