Edilul Bucurestiului, Sorin Oprescu, a spus ca obiectivul reprezentantei municipalitatii ce va fi deschisa la Roma este de a rezolva problemele familiilor din tara ale romanilor care traiesc si muncesc in capitala Italiei.

Oprescu a adaugat ca multi dintre romanii care locuiesc si muncesc in capitala Italiei si in zona metropolitana a acesteia au copii si parinti in Bucuresti. El a precizat ca prin deschiderea acestui oficiu romanii aflati in Roma ar putea sa isi sprijine mai usor familiile ramase la Bucuresti.

"Obiectivul aceste reprezentante a municipalitatii bucurestene la Roma ar fi acela de a facilita rezolvarea problemelor celor aflati in tara", a mai spus Sorin Oprescu, precizand ca oficiul ce va fi deschis nu se doreste a fi o reprezentanta consulara a Romaniei in capitala Italiei.

Totodata, primarul Bucurestiului a aratat ca prin deschiderea acestui oficiu relatiile dintre romanii din capitala Italiei si Primaria Romei s-ar putea imbunatati simtitor.

Oficiul ar mai putea ajuta si la gasirea de locuri de munca pentru bucurestenii care doresc sa revina in tara dupa sederea in Italia, a mai spus Oprescu.

"Biroul va fi incadrat cu trei patru functionari, cunoscatori ai limbii italiene, pentru a depasi astfel barierele lingvistice si va reprezenta o placa turnanta atat in relatia cu municipalitatea Romei, cat si cu municipalitatea bucuresteana", a conchis Oprescu.

Primarul Romei, Giovanni Alemanno si-a exprimat intregul sprijin pentru deschiderea oficiului municipalitatii bucurestene la Roma in cel mai scurt timp posibil.

Alemanno a aratat ca, in opinia sa, cel mai rapid termen de infiintarea a acestui oficiu ar fi de aproximativ trei luni, respectiv in luna septembrie a acestui an.

Primarul Sorin Opescu i-a oferit, sambata, edilului Romei "Cheia Orasului Bucuresti" si a primit de la Giovanni Alemanno o copie in miniatura a statuii Lupoaicei.

Giovanni Alemanno l-a invitat pe Sorin Oprescu intr-o vizita oficiala in capitala Italiei, ocazie cu care doreste sa inaugureze Biroul de Prezenta a Primariei din Bucuresti la Roma.

Edilul Romei, aflat intr-o vizita oficiala in Bucuresti, a participat, vineri seara, alaturi de Sorin Oprescu, la ceremonia de inaugurare a monumentului Lupoaicei, reamplasat in Piata Sfantul Gheorghe, care de vineri se numeste Piata Roma.