Sorin Oprescu a premiat castigatorii concursului, locul I, in valoarea de 60.000 de lei, fiind castigat de o echipa formata din trei arhitecte, o romanca, o italianca si o frantuzoaica. Acestea au avut cel mai simplu proiect, cel mai modern si cu costurile cele mai mici, estimate la 500.000 de euro, in opinia unanima a juriului, scrie Ziarul Financiar.

"Ne-am dorit ca acest proiect sa fie o solutie simpla, care sa puna in valoare spiritul arhitectural al pietii, sa cream un spatiu pe care bucurestenii sa-l anime", a spus una dintre castigatoare, Simona Dirvariu.

Castigatoarele vor negocia contractul pentru aceste lucrari cu Primaria Capitalei, urmand ca o parte din amenajare sa fie facuta de firma care a lucrat si la parcarea subterana, a precizat arhitectul sef al municipalitatii, Gheorghe Patrascu. "Cine face parcarea va face si amenajarea spatiului suprateran, potrivit contractului existent, si in functie de vreme sper ca pana la sfarsitul lunii martie sau aprilie sa fie gata", a precizat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a subliniat ca a fost organizat un concurs de proiecte cu premii pentru a atrage cat mai multi participanti de valoare, premiile fiind date pentru a crea miza si recompense.

Gheoghe Patrascu a mai spus ca proiectul castigator prevede ca zona cu statui sa fie strict pietonala, avand amplasate corpuri de iluminat atat de dese incat nu permite parcarea masinilor. Spatiul va fi pavat cu "piatra nobila" si piatra cubica, iar "solutia, nefiind una costisitoare, are o alta conceptie, schimba paradigma".

Proiectul mai include plantarea unor copaci si montarea catorva banci.

Citeste si

Cafeaua este cea mai vanduta marfa din lume, dupa titei. 11 lucruri pe care nu le stiai despre o industrie de 20 mld. de dolari