Intrebati care sunt principalele efecte, respondentii au evidentiat in mare parte sentimentul de "nesiguranta", potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare de piata 360insights, pe persoane cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani din mediul urban.

"Sentimentul de nesiguranta se refera in mare parte la incertitudinea cu privire la locul de munca, la salariul pe care trebuie sa il primeasca luna de luna. Si teama continua, precum un lant al slabiciunilor, in continuare ei se gandesc la familie si siguranta acesteia, pentru ca traiul de zi cu zi depinde semnificativ de coordonate precum locul de munca sau salariul lunar. In acest context sunt din ce in ce mai multe persoane care isi cauta o a doua sursa de venit", arata autorii analizei.

Astfel, chiar daca nu si-au pierdut locul de munca, opt din zece romani sustin ca au devenit mai atenti cu cheltuielile si se orienteaza din ce in ce mai mult catre preturi mai mici sau promotii. In plus, romanii se declara afectati si de retinerea bancilor in a acorda credite, iar 55% dintre respondenti spun ca obtinerea unui imprumut este acum mai dificila.

Cititi mai multe AICI pe www.mediafax.ro!