"Romania a atins cel mai mare nivel al exporturilor de dupa '89, ca rata somajului este cu cateva procente sub cea medie din Uniunea Europeana, ca am reusit la buget sa recuperam 15 la suta pe brut. 2011 se preconizeaza sa aiba o crestere de 1,5 - 2 la suta, iar in 2012 de 4-5 la suta, insa aceasta se va intampla daca nu abandonam reforma si sa incercam sa nu cadem in patima populismului", a explicat Boc.

In opinia sa, criza a facut pe toata lumea sa vada fata reala a Romaniei, "cu un numar prea mare de bugetari, care s-a umflat in 2008-2009" si pentru care actuala guvenare a fost nevoita sa impuna standarde de personal.

El a spus ca este normal ca pensionarii sa fie nemultumiti odata ce au primit venituri mai mici, dar a precizat ca in 2012 pensia va creste odata cu inflatia.

Boc a adaugat ca a fost nevoie de reforma si la acordarea asistentei sociale. "Am vazut burtosi cu Mercedes care stateau cu mana intinsa si cereau ajutor de la stat", a spus el, adaugand ca acest lucru nu se mai intampla in prezent si ca de ajutorul social beneficiaza exclusiv cei care au nevoie de el.

Emil Boc a participat, sambata, la Miercurea Ciuc, la alegerile pentru conducerea PDL Harghita.