"Producatorii de oua consum din tara asigura consumatorii ca dispun de cantitati de oua suficiente, proaspete si de calitate superioara si pot face fata unei cereri crescute, cu pana la 50%", se arata in comunicatul Uniunii.

"Preturile oualor de consum la poarta fermei sunt cuprinse intre 0,27 – 0,32 lei/ou, in functie de clasa de greutate si nu se vor modifica in perioada urmatoare", se mai arata in document.

Totodata, UCPR aproba masurile de control ale Autoritatii Sanitar-Veterinare privind respectarea normelor de comercializare a oualor de consum si cere intensificarea acestor verificari in vederea cresterii sigurantei alimentare a consumatorilor.

"Incalcarea legislatiei privind normele de comercializare a oualor, respectiv lipsa documentelor de provenienta a marfii, etichetarea necorespunzatoare, lipsa marcajului de pe oua, vanzarea fara factura etc., pune in pericol sanatatea consumatorilor, iar prin evaziunea fiscala din piata se face concurenta neloiala producatorilor autohtoni si se aduc prejudicii bugetului national", precizeaza comunicatul.