Conform cercetării, aproape trei sferturi dintre cei chestionaţi doresc să reorganizeze modul tradiţional de lucru pre-COVID-19 şi, în loc să se întoarcă la desfăşurarea activităţilor obişnuite de la locul de muncă, îşi modelează acum un viitor de business în condiţiile lor, indiferent dacă acest lucru înseamnă că îşi petrec mai mult timp cu cei dragi (47%), economisind bani (41%) sau lucrând de la distanţă (32%).

De asemenea, 39% dintre salariaţi vor să renunţe la programul de lucru standard 9:00 - 17:00. Numărul acestora creşte la 44% în categoria de vârstă 25 - 34 de ani, iar 34% sunt gata să spună adio birourilor fixe şi aproximativ o treime (32%) vor să termine cu săptămâna de lucru de cinci zile.

Potrivit sursei citate, 32% dintre angajaţi consideră munca la distanţă ca fiind al treilea cel mai mare beneficiu care vine ca un avantaj secundar al pandemiei actuale, după timpul petrecut cu familia (47%) şi economisirea banilor (41%).

"Totuşi, pe măsură ce angajaţii continuă să adopte noile modalităţi de lucru mai flexibile, este esenţial ca organizaţiile să mărească şi să adapteze sprijinul pe care îl oferă. Având în vedere că peste o treime din forţa de muncă (38%) necesită mai mult sprijin tehnologic din partea organizaţiei lor atunci când lucrează de la distanţă, nevoia de a furniza instrumentele şi tehnologia necesare pentru a menţine utilizatorii productivi, conectaţi şi în siguranţă nu a fost niciodată mai mare", se arată în studiul de specialitate.

Kaspersky a desemnat firma de cercetare independentă Censuswide să realizeze, în octombrie 2020, un sondaj pe 8.076 de angajaţi ai companiilor mici şi mijlocii (10 - 250 de angajaţi) în Brazilia, Belgia, China, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Malaysia, Mexic, Olanda, Rusia, Spania, Africa de Sud, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi SUA.