"Pana saptamana trecuta nici macar nu auzisem de Elena Udrea, dar acum as vrea sa o imbratisez", isi incepe articolul publicat in editia electronica a Independent on Sunday Joan Smith, care se descrie pe blogul sau, www.politicalblonde.com, drept o romanciera, eseista si militanta pentru drepturile omului, dar si o "pasionata colectionara de pantofi", scrie Mediafax.

Ea sustine ca gestul ministrului arata "o intelege superioara a naturii umane".

"Cand se intampla lucruri ingrozitoare, oamenii isi pierd temporar perspectiva viitorului. O pereche de pantofi frumosi nu aminteste numai de o alta lume; ci este si o promisiune ca va veni un moment cand vei apartine din nou acelei lumi", explica aceasta.

"Sper sa gasesc pe cineva ca ea daca voi fi afectata vreodata de un dezastru natural", concluzioneaza jurnalisat britanica.

Pe de alta parte, The Daily Telegraph publica, saptamana trecuta, un articol cu titlul "Victimelor inundatiilor li s-au dat pantofi cu toc", in care se mentioneaza ca Elena Udrea, despre care afirma ca "a pozat candva in bikini intr-un pictorial", a provocat indignare cand le-a adus pantofi cu toc sinistratilor din Saucesti.

In replica, ministrul Dezvoltarii si Turismului a cerut ziarului Daily Telegraph publicarea unui drept la replica la materialul resapectiv, avetizand ca, in caz contrar, se va adresa instantei, "pentru juste despagubiri".