Insulele sunt cunoscute ca fiind un centru financiar unde nu se percep taxe. Administratia spune ca a fost relativ multumita de majoritatea activitatilor din sectorul privat, dar ca va raspunde cererilor britanicilor de a impune taxele cuvenite. Totusi, acestea nu-i vor afecta pe cetatenii cu o stare financiara precara.

 La sfarsitul lunii iulie, premierul McKeeva Bush a dezvaluit planul sau de a impune o taxa directa pe venituri pentru expati, incepand cu 1 septembrie.

Masura este luata pentru a salva guvernarea teritoriala de o ruptura financiara grava de Regat si pentru a raspunde cererilor britanice de a diversifica sursele de venituri, dincolo de datoriile si alte taxe pe care se bazau pana acum, potrivit Business Insider.

Insulele Cayman sunt cunoscute ca fiind al 6-lea centru financiar puternic al lumii, cu 1,6 trilioane de dolari rezervate activelor internationale. Aceasta clasare este determinata de taxele zero, regulamentul lejer si fondurile externe pe care le-au atras de-a lungul timpului.

Propunerea a ofensat, insa, pe multi, care considera ca taxele sunt discriminatorii si pot distruge baza economica a insulelor.