Pacrarea subterana va avea mai multe nivele, o capacitate de 380 de locuri, trei cai de acces pentru masini si cinci pentru pietoni.Toate costurile sunt suportate de constructor, care ulterior isi poate recupera investitia. Va lua in concesiune pentru cativa ani intreg complexul.

"Parcarea va avea cinci iesiri, patru cu liftul si una de acces direct. Tariful mediu este de 0,38 de euro pe ora, iar primaria va avea o redeventa lunara", spune Bogdan Hreapca, director de investirii si planificare urbana din primarie.

Pana aici totul este in regula. Dar ce facem cu statuile de la Universitate? “Aceste statui vor fi luate de aici si vor fi duse in parcul Izvor. Aici vor fi instalate mai aproape de metrou, sa fie cat mai vizibile", explica Radu Popa, directorul directiei parcuri.

Vor ramane acolo 16 luni, cat dureaza lucrarile la pasaj. Pe de alta parte, reprezentantii primariei promit solemn ca sapaturile nu vor incurca si mai rau circulatia. Se vor inchide doar strada Doamnei si strada Academiei.