Petitia adresata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre Viorel Ringhilescu, prezentata intr-o emisiune televizata "ca reprezentand dovada faptului ca, Ministerul Public a fost sesizat de o persoana interesata in legatura cu incetarea activitatii acestui partid politic, care nu ar fi respectat dispozitiile legii partidelor politice si trebuia sa solicite Tribunalului Bucuresti radierea, a vizat o cauza aflata pe rolul acestei instante de judecata, in care petentul este parte", se arata intr-un comunicat remis presei si preluat de Mediafax.

"In aceste conditii , in conformitate cu dispozitiile art. 6 indice 1 din legea petitiilor (Legea 233/2002 cu modificari), petitia petentului, prezentata in emisiune, a fost transmisa acestei instante, respectiv Tribunalului Bucuresti. De asemenea, in concordanta cu dispozitiile legii petitiilor, a fost comunicat petentului faptul ca, aceasta petitie a fost redirectionata institutiei pe rolul careia se afla cauza la care domnia sa a facut referire", arata Ministerul Public in comunicat.

Ministerul Public a subliniaza faptul ca raspunsul transmis de institutie lui Viorel Ringhilescu reprezinta numai dovada ca petitia sa a fost redirectionata institutiei pe rolul careia se afla cauza in care era parte.

Tribunalul Bucuresti va lua in discutie, in 8 septembrie, cererea lui Viorel Ringhilesci, presedintele Partidului Democrat, de dizolvare a PDL, intrucat acest partid nu si-a inregistrat in termen legal documentele adoptate in urma Conventiei Nationale din 14 mai 2011.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ca modificarile la Statutul PDL au fost depuse cu intarziere la Tribunal si a recunoscut faptul ca responsabilitatea apartine secretarului general al partidului.

"Modificarile au fost depuse cu intarziere. Termenul de 30 de zile este de recomandare, instanta va aprecia si va da o solutie, pe care noi o vom respecta", a spus Oltean.

El a aratat ca secretarul general al partidului "ar fi trebuit sa urmareasca chestiunea asta".