Potrivit ACPR, in actualul context economic, blocarea sistemului de finante inseamna pierderea oricarei sanse de revenire la normalitate, cu efecte negative asupra tuturor cetatenilor.

"Exista multe alte categorii sociale afectate de criza, atat din mediul bugetar, cat si privat, care au inteles ca situatia obiectiva obliga la masuri speciale si care isi continua activitatea tocmai pentru a repune economia pe picioare", se arata intr-un comunicat al Aliantei.

De asemenea, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania isi exprima dezaprobarea fata de orice actiuni violente.

"Imaginea unei tari in care ministrul de Finante este sechestrat de angajati in institutia publica pe care o conduce va avea un efect dezastruos asupra investitiilor", sustine ACPR.

Alianta mai arata ca blocarea activitatii Trezoreriei opreste efectuarea oricarei plati catre bugetul de stat "si cu atat mai putin vor fi bani pentru salariile bugetarilor".

Protestele spontane, incepute ieri la Ministerul Finantelor,  s-au extins in toata tara, mii de angajati de la administratiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din directiile de ocupare a fortei de munca si din casele de asigurari de sanatate oprind lucru, astazi de dimineata, in semn de solidaritate cu angajatii de la Ministerul Finantelor.

Judetele in care activitatea este blocata in instiutiile publice sunt: Cluj, Iasi, Prahova, Buzau, Timis, Constanta, Brasov, Vaslui, Neamt, Galati, Alba, Arad, Gorj, Dambovita, Arges, Bihor, Covasna, Bistrita-Nasaud, Harghita, Vrancea.