"In cauza sunt efectuate cercetari fata de opt suspecti sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta (1), respectiv dare de mita si cumparare de influenta (7)", a precizat Politia Romana.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca prodecanul este Iuliu Cosmin Serbanescu, locuinta acestuia si biroul de la ASE fiind perchezitionate. 

Conform surselor citate, Serbanescu ar fi luat de la studenti intre 400 de lei si 500 de euro, pentru lucrari de licenta. Serbanescu mai este suspectat si de faptul ca intervenea pe langa comisia de licenta pentru ca studentii de la care ar fi luat bani sa ia examenul. 

Politia Romana a mai aratat ca in acest caz au fost emise si vor fi puse in aplicare opt mandate de aducere, pe numele persoanelor suspectate. 

La perchezitii participa 18 ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor, trei specialisti ai Institutului National de Criminalistica si o echipa SIAS, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Actiunea este sprijinita de Serviciul Roman de Informatii.