Actiunea de amploare vizeaza doua dintre cele mai importante grupari infractionale din Bucuresti si Ilfov, liderii clanurilor "Camatarii" si "Sportivii" fiind Ion Balint, zis "Nutu Camataru" si Vasile Balint, zis "Sile Camataru", respectiv Florin Nica zis "Nica" si Cristian Rosca, zis "Rosca".

Activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Astfel, in perioada 2008 - 2012, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, "in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti", situatii ce au avut drept consecinta punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a altor persoane.

Anchetatorii au mai stabilit ca membrii celor doua clanuri au savarsit infractiuni de violenta, "generatoare de beneficii financiare substantiale", in urma recuperarii unor imprumuturi de bani dati cu camata.

"Modalitatea violenta in care au actionat suspectii, expunerea publica cu ocazia faptelor comise cat si folosirea armelor de foc au generat in randul victimelor si a opiniei publice un sentiment de teama si au fost de natura a tulbura grav ordinea si linistea publica", a precizat Politia Romana.

Politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti fac 115 perchezitii domiciliare, urmand sa fie audiate 80 de persoane, printre care si liderii gruparilor.

In aceasta cauza se fac cercetari fata de 67 de persoane, acuzate de constituire a unui grup infractional organizat, tentativa de omor calificat si deosebit de grav, lipsire de libertate, santaj, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, operatiuni fara drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice.

La actiune participa 400 de politisti, fiind efectuata cu sprijinul jandarmilor. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre DOS, SRI si DIPI.