Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a aratat, intr-un comunicat de presa, ca miercuri au fost facute perchezitii la noua sedii ale unor societati comerciale, precum si la domiciliul unei persoane fizice, toate situate in Bucuresti, in dosarul in care au fost arestati patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti.

DNA a precizat ca in aceasta cauza se efectueaza urmarirea penala si fata de alte persoane, pe langa cei patru judecatori.

Sursele citate au declarat ca perchezitiile au fost facute la locuinta omului de afaceri Dan Adamescu si la firmele detinute de acesta, existand suspiciunea ca acesta ar fi dat mita judecatorilor suspectati de coruptie de la Tribunalul Bucuresti, pentru a obtine solutii favorabile in dosare. Dan Adamescu detine compania Astra Asigurari si Unirea Shopping Center.

Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata marti de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor anticoruptie.

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.