Cu o precizie militara, la ora 05.00 impunatoarele blindate ale armatei au dat desteptarea pe strazile din Capitala. 

Din pacate, anul acesta, din motive de economie, spectatorii veniti la parada nu au mai putea admira si tancurile din dotarea armatei.

MApN a participat la parada cu peste 1.300 de militari, tehnica de lupta ale tuturor categoriilor de forte, inclusiv aeronave de lupta si transport, fiind prezenta pentru prima data si masina blindata de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), folosita in Afganistan de catre militarii romani, informeaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a fost primit cu proteste la festivitatile de la Arcul de Triumf. Au fost prezenti si presedintele Senatului, Crin Antonescu si premierul Victor Ponta  La momentul trecerii in revista a garzii de onoare, din multimea adunata la Arcul de Triumf s-au auzit mai multe strigate "Jos Basescu!" si huiduieli, acoperite partial de muzica de fanfara. 

La festivitati au mai fost prezenti: fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, ambasadorul SUA Mark Gittenstein, ministri, parlamentari, diplomati, clerici.

Parada militara, condusa de generalul-maior Nicolaie Dohotariu, comandantul Diviziei 1 Infanterie "Dacica" a debutat cu detasamentul Batalionului 2 Infanterie "Calugareni" si Batalionului 495 Infanterie "Capitan Stefan Soverth", din Brigada 1 Mecanizata "Argedava".