"Din lista debitorilor cu obligatii fiscale restante au fost excluse persoanele ale caror datorii la buget sunt mai mici sau egale cu suma pe care trebuie sa o primeasca la randul lor de la buget, prin restituire sau rambursare", mentioneaza reprezentantii ANAF.

Potrivit acestora, suplimentar, listele debitorilor publicate de ANAF au o noua coloana denumita "Observatii", care contine precizari privind starea juridica a debitorilor, respectiv insolventa, faliment sau insolvabilitate.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, ramane pe lista restantierilor la bugetele de stat si la data de 30 iunie, cu aceeasi datorie cu care figura si dupa primul trimestru al acestui an, respectiv 232 de milioane de lei.

Pe lista continua sa figureze si Florin Mateiu, din orasul Victoria, cu aceeasi datorie ca si la 31 martie 2016, respectiv 102 milioane de lei.

Si omul de afaceri Silviu Prigoana ramane cu aceeasi restanta pe lista ANAF, de la un trimestru la altul, de aproape patru milioane de lei, in timp ce sumele acumulate de George Becali si Cristian Tantareanu au crescut la 9,6 milioane de lei (mai mult decat dublu fata de 31 martie), respectiv 2,85 milioane de lei, de la 2,7 milioane anterior.

Pe de alta parte, fostul ministru al Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, si-a redus datoria la 56.861 lei, de la 73.700 lei anterior, iar Daciana Sarbu, la 1.739 de lei, de la 48.000 de lei in urma cu trei luni.

In schimb, familia Ciorbea ramane cu datorii mari la buget, respectiv aproape 200.000 de lei pe numele lui Victor Ciorbea si peste 370.000 de lei pe numele sotiei sale, Lacrima Ciorbea.

Totodata, Elena Udrea figureaza pe lista cu restante la bugetele de stat de aproximativ 50.000 de lei la 30 iunie 2016.

In schimb, Regele Mihai (Mihai I de Hohenzollern-Sigmaringen) nu mai figureaza de aceasta data pe lista restantierilor la buget.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala publica trimestrial listele debitorilor, persoane juridice si fizice, care au obligatii fiscale restante, precum si cuantumul sumelor neachitate pana la data publicarii listei, conform art. 162 din Codul de Procedura Fiscala.