"Avand in vedere ceata densa care persista in zona Aeroportului Henri Coanda, la ora 15:30, doua zboruri inregistreaza intarzieri la aterizare, unul international (Sofia-Otopeni) si altul intern (Timisoara-Otopeni). Totodata, au fost anulate trei curse internationale (Sibiu-Munchen, Chisinau si Varsovia) si opt zboruri interne (catre si dinspre Iasi si Timisoara, dinspre Suceava si Baia Mare, catre Cluj)", se arata intr-un comunicat al companiei Aeroporturi Bucuresti.

In acelasi timp, din cauza conditiilor meteo de la Roma, o cursa care trebuia sa soseasca din acea directie pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa (Aurel Vlaicu) a fost anulata.

Compania aminteste ca ambele aeroporturi din Bucuresti sunt dotate cu echipamente care permit operarea in conditii de vizibilitate redusa.

Echipele Dinamo Bucuresti, Unirea Urziceni, Universitatea Cluj au fost blocate timp de mai bine de doua ore pe Aeroportul Baneasa.

"Echipele trebuiau sa plece in Antalya pentru un stagiu de pregatire, dar charterul este in intarziere cu decolarea, din cauza vizibilitatii reduse", spun oficialii aeroportului.

Vizibilitatea de astazi este CAT III, fiind "cea mai dificila pentru aviatie" si, drept urmare, mai multe zboruri sunt puse sub semnul intrebarii sau au probleme a caror rezolvare nu se intrevede.

De exemplu, o cursa Wizz Air a decolat in aceasta dimineata spre Roma, dar nu a mai putut ateriza pe aeroportul Ciampino si a ajuns pe Fiumicino.

Oficialii companiei nu stiau de dimineata daca mai pot onora zborul inapoi spre Bucuresti, programat de la Ciampino. O alta posibilitate este ca avionul sa se intoarca in Capitala gol.

In cazul Tarom, cursele interne ale companiei sunt destul de afectate, iar pe destinatiile Suceava, Timisoara si Baia Mare sunt intarzieri.

Mai mult, cursa catre Munchen, care trebuia sa plece de dimineata a fost reprogramata pentru aceasta dupa- amiaza, daca vor fi conditii favorabile decolarii.

In cazul Blue Air, oficialii companiei spun ca toate cursele care decoleaza de la Bucuresti sunt puse sub semnul intrebarii.

Vizibilitatea CAT III de astazi arata ca, in anumite situatii, aceasta ajunge sa fie pe orizontala ajunge de doar 100 metri, in timp ce, pe verticala, scade aproape spre zero.

Trei curse interne si doua internationale au inregistrat, marti dimineata, intarzieri de pana in trei ore pe Aeroportul Otopeni, din cauza cetii, a declarat Mihaela Chiril, reprezentantul aeroportului, citata de Mediafax.

Cele doua curse internationale trebuiau sa soseasca de la Istanbul si Chisinau, iar cele trei curse interne sunt cele Tarom, de la Suceava, Baia Mare si Timisoara.