Pe Georgeta o intalnim pe strazile din Torino. In Romania, a fost profesoara, psiholog la o casa de copii si redactor la un radio local. Acum ingrijeste o batrana care sufera de Alzheimer.

Geta Zbihli: "Asa este contractul de munca, sa traiesti in acea casa 24 din 24. Mi-as fi dorit, in loc sa schimb scutece la batrana pe care am ingrijit-o, sa schimb scutece la nepotul meu, sunt fragmente din viata care iti sunt furate"

Veronica traieste si ea zi si noapte alaturi de o femeie in varsta si bolnava.

Veronica Stan: "Ea traieste intr-o realitate a ei, la incep a fost violenta, sare la bataie. Liniuta intre normal si anormal e foarte limitata, este foarte fina, pentru ca sunt oameni care lucreaza fara liber".

Cat de greu e sa obtii un asemenea job, cum e platit si cat de solicitant este, va spune chiar ea, la "Romania te iubesc!".

Si Dana a trecut prin momente cumplite pana sa devina ce e azi: sefa infirmierelor intr-un camin de batrani din Bergamo. S-au implinit 12 ani de cand a fugit cu sotul sa munceasca in Italia. A lasat acasa tot ce avea mai scump. Cei doi baieti: cel mic avea 5 ani.

Romancele au mare cautare cand vine vorba de ingrijirea batranilor la domiciliu un Italia.

Gian Carlo Blangiardo, profesor demografie: "Chiar daca suna urat, sunt albe, cu o cultura crestina, au deseori valori similare cu cele ale persoanei asistate".

Si cum nevoia de aceste servicii in Italia e in crestere, exodul romancelor pare de neoprit. Cat de mare e castigul si daca merita sacrificiul, vedeti la "Romania, te iubesc!"