Avertizarile sunt valabile de miercuri dimineata, de la ora 8.00 si pana la ora 21.00, interval in care, in jumatatea de nord a tarii, precum si in toate zonele de deal si de munte instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se vor inregistra averse, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie.

Cantitatile de apa vor depasi local 30 de litri pe metrul patrat si izolat 60 de litri pe metrul patrat.

Pentru acelasi interval de timp este in vigoare o avertizare Cod portocaliu care vizeaza judetul Maramures si zona de munte a judetelor Suceava, Neamt, Bistrita-Nasaud, Mures si Harghita, unde cantitatile de apa vor depasi local 60-70 l/mp.

Potrivit Administratiei Nationale pentru Meteorologie (ANM), ploile si futunile se vor extinde si in partea de sud a tarii, in a doua parte a zile de astazi.

Hidrologii au prelungit, totodata, pana joi, la ora 10,00, avertizarea de Cod rosu pe raul Prut, in sectorul Stanca aval-Dranceni, aferent judetelor Botosani, Iasi si Vaslui, si pe sectorul Sivita-Dunare (judetul Galati) si pe raul Siret, pe sectorul Sendreni-Dunare (judetul Galati).