Potrivit Politiei Capitalei, ofiterii bucuresteni de investigare a fraudelor au date si informatii conform carora, in activitatea lor comerciala, societatile nu inregistreaza sau inregistreaza partial in evidentele contabile toate operatiunile efectuate, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor.

Astfel, pentru serviciile prestate sau bunurile comercializate (servicii funerare, locuri de veci), nu se elibereaza facturi fiscale sau, daca acestea sunt eliberate, se evidentiaza o suma mult mai mica decat cea platita in realitate.

Mai mult, conform datelor existente, unii angajati ai societatilor comerciale si-ar desfasura activitatea fara a avea carti de munca, mai spun reprezentantii Politiei Capitalei.

Dosar penal pentru evaziune fiscala, dupa controlul la cimitirul detinut de mama Oanei Zavoranu

Sase dosare penale pentru evaziune fiscala, printre care unul in cazul cimitirului detinut de mama Oanei Zavoranu, au fost intocmite, sambata, in urma controalelor efectuate de politisti la cimitire private si firme de pompe funebre din Capitala, au declarat sursele, citate de Mediafax.

La cimitirul Marioarei Zavoranu, politistii au verificat registrele si au numarat mormintele, pentru a compara datele din teren cu cifrele din evidentele contabile, potrivit surselor citate.

Oamenii legii nu au gasit insa cartile de munca ale celor patru gropari care lucreaza la cimitir, au precizat aceleasi surse.

Mama Oanei Zavoranu a fost sunata de politisti pentru a veni sa dea lamuriri la fata locului, insa, in cele din urma, s-a convenit ca aceasta sa se prezinte, saptamana viitoare, la Politia Sectorului 4, au mai spus sursele citate.

Potrivit Politiei Capitalei, controalele de sambata au vizat sapte societati comerciale din sectorul 4, dintre care doua administreaza cimitire, iar cinci ofera servicii funerare. Controlalele au fost efectuate pentru combaterea infractiunilor de evaziune fiscala si a celor prevazute in Codul Muncii.

Cu acest prilej, au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale pentru comert ilicit, in valoare totala de 3.000 de lei, si au fost intocmite sase dosare penale pentru evaziune fiscala, precizeaza Politia Capitalei. De asemenea, au fost identificate patru persoane angajate la o societate ce administreaza un cimitir, pentru care nu au fost intocmite formele legale de angajare.

Politistii mai spun ca, la o firma de servicii funerare, au depistat o femeie de 55 de ani, care, in calitate de administrator al unei societati de servicii funerare, a comercializat bunuri fara sa inregistreze in contabilitate veniturile realizate. In acest scop, cea in cauza a intocmit evidente duble care au fost identificate la punctul de lucru al societatii.