"Avem o posibilitate de crestere de circa 3-4 la suta a fondului de salarii. Or asta trebuie sa decidem pana la sfarsitul lunii, daca mai marim salariile cele mai mici din administratia publica sau daca incercam sa acoperim impactul negativ al reducerii CAS. Este o chestiune pe care o dezbatem in aceasta perioada in cadrul Ministerului de Finante si cu ceilalti ministri, dupa care o discutam la sfarsitul lunii cu delegatia Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale", a declarat, joi, la Giurgiu, premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Ponta a spus ca in prima sedinta din noiembrie va fi adoptat in Guvern proiectul de buget si va fi trimis la Parlament, care va avea cel putin o luna in care sa dezbata bugetul, sa fie aprobat, in asa fel incat in decembrie si institutiile publice sa stie practic pe ce se bazeaza in anul 2014.

Premierul a mai spus ca "nu s-a taiat nicio pensie" si ca exista resurse bugetare pentru indexarea acestora cu un procent care va depasi rata inflatiei pe anul in curs.

"Vom reusi anul viitor sa indexam si pensiile. Nu s-a taiat nicio pensie, dimpotriva, o sa creasca pensiile, s-au indexat anul acesta cu rata inflatiei si anul viitor vor fi indexate cu mai mult decat rata inflatiei, pentru ca inflatia la sfarsitul anului va fi foarte mica. Noi aveam calculat initial 3 - 3,5 la suta si rata inflatiei undeva spre 2 la suta", a declarat Victor Ponta.

Primul-ministru Victor Ponta, insotit de vicepremierul Liviu Dragnea, a vizitat, joi, Portul Giurgiu pentru a asista la ceremonia de lansare la apa a patru nave multifunctionale in actiuni de protectia mediului, care vor fi utilizate in astfel de operatiuni in porturile Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Cernavoda si Calarasi.