Victor Ponta a participat, sambata, la finalizarea primei etape a programului de locuinte sociale din cartierul constantean Henri Coanda si a spus ca acesta este un proiect reusit, care ofera un acoperis deasupra capului celor ramasi fara locuinte si aflati in situatii dificile.

"Am venit inca o data cu Radu Mazare aici pentru ca am fost in noiembrie si nu era totul terminat si multi ziceau ca suntem in campanie si nu mai termina primaria treaba. Este un proiect pentru care eu ii felicit si pe el si pe toti cei din administratia din Constanta pentru ca aici in Constanta, unde sunt si oameni cu bani, unde s-a investit in Mamaia pentru zona turistica, nu se uita faptul ca exista si foarte multi oameni cu probleme foarte dificile, oameni care dormeau in strada, care au fost evacuati, cea mai mare problema din toata tara o avem cu cei evacuati din locuinte dupa restituirea proprietatilor, faptul ca a reusit acest proiect eu am vrut sa vad finalizarea. Cat a costat ? Sapte milioane de euro. Cati oameni beneficiaza? Trei mii de oameni. Cum a fost realizat si cum arata, sa vad cu ochii mei, e un proiect pe care primarul l-a aratat ca se poate face cu bani putini si cu eficienta mare", a precizat premierul.

Acesta a mentionat ca, daca si alte primarii din tara doresc sa realizeze proiecte similare, atunci Guvernul le va sprijini.

Prim-ministrul a participat, sambata, impreuna cu primarul Radu Mazare, cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, cu parlamentari PSD, la finalizarea primei etape din programul de locuinte sociale Henri Coanda, fiind acordate ultimele repartitii beneficiarilor acestui proiect.

Cartierul este format din 17 blocuri, care au 906 unitati locative, dintre care 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu doua camere si 171 de apartamente cu trei camere. Fiecare locuinta contine un grup sanitar, o bucatarie dotata cu frigider si aragaz, dormitor. In prezent, in cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane. Valoarea totala a blocurilor este de 7.147.000 de euro, fara TVA, reprezentand o cheltuiala de 2.380 de euro/persoana.

In acest cartier au mai fost realizate un teren de sport, un dispensar, un sediu de politie, un magazin alimentar, o biserica ortodoxa si exista si un birou administrativ. Cea de-a doua etapa va fi realizata incepand de anul viitor, urmand sa fie oferite locuinte tot pentru aproximativ trei mii de persoane nevoiase.