Premierul a spus ca Traian Basescu i-a "pus" pe Emil Boc si pe cei de la PDL sa taie salariile medicilor, pompierilor, profesorilor, politistilor, iar USL, care a venit la guvernare de doua luni si jumatate, a inceput sa dea oamenilor banii inapoi.

"El va spune tot timpul «Nu», dumneavoastra trebuie sa spuneti pe 29 iulie «Da» ca sa dam oamenilor inapoi ce le-a luat Basescu", a afirmat Ponta, el reiterand acest mesaj la finalul criticilor aduse presedintelui suspendat. Potrivit lui Ponta, "Traian Basescu a cerut Guvernului Boc sa taie pensiile celor mai amarati pensionari", relateaza Mediafax.

"Basescu a venit si a distrus in doi ani 700.000 de locuri de munca, a lasat toti tinerii absolventi ai acestei tari sa termine liceul sau facultatea direct someri (...) Basescu si cei ai lui din PDL au distrus toate firmele cinstite din aceasta tara, toate firmele care creau locuri de munca, toate firmele care nu cotizau la PDL si la campania lui Basescu", a sustinut Ponta.

Conform sursei citate, "in trei luni de cand Basescu si Blejnar nu mai capuseaza aceasta tara avem in plus la buget un miliard 200 de milioane, trebuie sa intelegeti cat furau oamenii astia in fiecare luna de la dumneavoastra. Trebuie sa spuneti «Da» ca sa ii scoatem de la furtul banilor publici".

Ponta a spus ca in toata tara si in Transilvania sunt firme cinstite, firme mici, care au nevoie de masura pe care Guvernul vrea sa o aduca - de a nu plati TVA decat la incasare, dar a sustinut si ca Basescu si Elena Udrea spuneau primariilor ca nu pot accesa fonduri europene decat "daca sunt de la PDL".

"(...) Nu poate nici Bolojan la Oradea, niciun alt oras decat daca trece la PDL. Trebuie sa dezvoltam toate orasele acestei tari si spuneti Clujului ca eu voi fi mai cinstit si mai corect pentru Cluj decat a fost Boc, care era de acolo", a continuat Ponta.

El le-a spus participantilor la miting ca actuala guvernare a cerut sa se redeschida spitalele "pe care Traian Basescu le-a inchis", iar daca romanii vor spune "Da" in 29 iulie vor avea din nou spitale si scoli. "Eu cred ca Romania este o tara buna, este o tara bogata, care dupa opt ani, in urmatoarele patru zile isi va recladi viitorul si va incepe sa fie din nou o tara in care sa putem sa traim normal, in care sa nu trebuiasca sa fii al lui Basescu sau al PDL ca sa ai un loc de munca, o afacere, o pensie, sa duci copilul la scoala si parintele la spital... Asta e Romania pe care putem sa o facem", a sfirmat premierul.

Acesta a adaugat: "Romania a fost distrusa de Traian Basescu, un scorpion care a intepat si i-a intepat pe toti cei care i-au fost alaturi, si pe Petre Roman, si pe Ciorbea, si pe Tariceanu, pe toata lumea".

Totodata, Victor Ponta a afirmat ca vrea sa ii spuna "mincinosului, lasului de Basescu" faptul ca "vara asta si anul asta se poarta tricolorul Romaniei".

"Vara asta ne aparam tara pe care el cu Mihai Razvan Ungureanu voiau sa o vanda pe nimic, ca sa primeasca bani mai departe de la cei care cumparau tara si care ne cumparau fiecare lucru care a mai ramas acestui popor (...) De pe 30 iulie trebuie sa muncim impreuna sa reconstruim Romania distrusa de Traian Basescu", a conchis Ponta.

Aproape 8.000 de persoane participa, marti seara, la un miting organizat de USL la Oradea pentru demiterea lui Traian Basescu, pe scena amplasata in zona urcand si liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu.