Procesul de distribuire va incepe la 18 septembrie, iar volumul total ce urmeaza a fi livrat, la nivel national, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Contractul are insa un varf de sarcina de 6 saptamani, incepand cu 18 septembrie, data de la care vor fi livrate circa 12,4 milioane de carduri de sanatate, potrivit directorului general al Companiei Nationale Posta Romana, Alexandru Petrescu. Astfel, pana la sfarsitul lunii octombrie vor fi livrate 91% din cardurile de sanatate.

Posta Romana va livra cardul de sanatate destinatarului in maximum 20 de zile calendaristice, incepand cu ziua lucratoare urmatoare celei in care trimiterile au intrat in reteaua postala.

Petrescu a aratat ca noul contract va fi un reper important in politica de reconstructie si relansare comerciala a companiei Posta Romana.

"Posta Romana se dovedeste a fi cel mai important jucator pe piata liberalizata a serviciilor postale, un partener de incredere pentru astfel de proiecte strategice. Prin contractul incheiat astazi cu CNAS, operatorul national de servicii postale marcheaza trecerea de la o politica de management de subzistenta, la o politica bazata pe criterii comerciale competitive, prin care sa recupereze cota de piata pierduta in ultimii 20 de ani", a declarat Petrescu.

Acordul-cadru dintre Posta Romana si CNAS a fost semnat, in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, de catre directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu, si presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Baniciou, a precizat ca din cele peste 13 milioane de carduri cate vor fi imprimate in total, in ultimele 6 luni au fost tiparite peste 9,5 milioane de carduri, pentru care au fost platite 123 milioane lei. Baniciou a adaugat ca alte un milion de carduri sunt in curs de imprimare.

Cu afaceri de 1,15 miliarde de lei in 2013, Posta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o retea teritoriala de peste 5.600 de unitati si mai mult de 27.000 de angajati.