"Recent, localitatea Luncavita din judetul Tulcea s-a inscris in sistem. Alte 24 de localitati au solicitat inscrierea in sistem", a spus ministrul.

In prezent, potrivit datelor www.ghiseul.ro, cetatenii cu domiciliul in sectoarele 2 si 6 din Bucuresti, Targu Mures, Zalau, Pitesti, Brasov si Luncavita pot achita online taxele si impozitele prin intermediul cardurilor bancare.

Unde poti plati acum taxele online

In prezent, cei care locuiesc in Targu Mures si sectoarele 2 si 6 ale Capitalei pot plati  taxe, impozite si amenzi online din 30 martie, cand a fost lansat sistemul ghiseul.ro.

Platforma www.ghiseul.ro va fi extinsa in acest an in cat mai multe administratii locale, urmand ca in 2012 acestea sa fie acoperite in totalitate, a mai spus ministrul la acea data.

Vezi cand vei putea plati impozitele online in toata orasele

O mare problema intens dezbatuta a fost cea legata de comisioanele pe care le vor plati oamenii atunci cand achita darile la stat. Daca la inceputurile proiectului o parte din oficiali spuneau ca romanii nu vor plati niciun comision, recent, chiar ministrul Comunicatiilor recunostea faptul ca va exista totusi unul, dar care nu va depasi 2%.

Citeste si

De ce s-a prabusit Grecia. Cronologia caderii unui imperiu. GALERIE FOTO

Hyundai aduce noul model Elantra in Romania, cu preturi pornind de la 14.450 euro cu TVA

Ce primarii accepta plata cu cardul

Pana la finele anului trecut, 20 primarii permiteau plata prin Internet a taxelor si impozitelor locale, prin intermediul cardului bancar, independent de sistemul ghiseul.ro: Arad, Baia Mare, Bucuresti – Sectoarele 2, 4 si 6, Carei, Campia Turzii, Cluj-Napoca, Dej, Drobeta Turnu-Severin, Lugoj, Oradea, Pitesti, Pucioasa, Sighetul Marmatiei, Sibiu, Sovata, Rasnov, Timisoara si Targu Jiu. De la inceputul acestui an, o serie de trei noi primarii au implementat serviciul de comert electronic pe site-urile proprii: Consiliul Judetean Bistrita, Primaria Cluj-Napoca si Primaria Constanta.

La nivel national sunt 3.495 de primarii si aproximativ 14 milioane de contribuabili, persoane fizice si juridice.