"Nu este vorba de o noua impartire administrativ-teritoriala a Bucurestiului, ci doar de mutarea granitelor sectorului 4 si 5 in zona Piata Unirii si a granitei dintre sectoarele 5 si 6 in zona Prelungirea Ghencea", a spus prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei.

Prefectul Capitalei a precizat ca aceasta este necesara din patru motive, "pentru realizarea cadastrului general al Bucurestiului, pentru cadastru verde, pentru recensamantul populatiei si pentru listele electorale necesare viitoarelor alegeri".

"Cei care vor fi afectati nu vor fi obligati sa-si schimbe actele de identitate decat atunci cand acestea le expira. Oficiul de Cadastru le va schimba gratuit intabularile pentru locuinte, acolo unde ele exista. Urmeaza ca Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara(OCPI) sa faca noua harta a Bucurestiului si sa se treca la cadastrul general", a explicat prefectul Atanasoaei.

Acesta nu exclude posibilitatea ca in urma noilor granite unele sectoare sa aiba un numar mai mare de locuitori in detrimental altora.

Astfel, in zona Piata Unirii, granita dintre sectoarele 4 si 5 va fi paralela cu "Bulevardul Fantanilor", si nu perpendiculara ca pana acum.

Potrivit Gandul, granita trasata perpendicular trecea prin holul de la intrarea mai multor imobile, proprietarii figurand atat in evidentele Primariei Sectorului 4, cat si ale Primariei Sectorului 5. Noua granita paralela cu fantanile va porni din zona Bulevardului Unirii si va ajunge la Piata Operei.

In zona Prelugirea Ghencea, imobilele cuprinse intre strada Brasov si linia de centura vor fi in sectorul 6, iar cele situate la sud de Prelungirea Ghencea vor apartine sectorului 5.

Pentru schimbarea granitelor sectoarelor 4, 5 si 6 s-au purtat, timp de opt luni, negocieri intre Prefectura Capitalei, primarul general, Sorin Oprescu si edilii de sector.

Sursa grafic: www.gandul.info