Intrebat daca vor mai fi scumpiri dupa 1 aprilie pana la sfarsitul anului, Havrilet a spus ca "pentru consumatorii din piata libera exista piata libera, iar in piata reglementata, conform calendarului, exista trepte de crestere a pretului". "Dar consideram ca de la 1 iulie evolutia pietei va fi una de o asa maniera incat sa putem controla preturile", a adaugat el. 

In legatura cu criticile ca acest calendar de liberalizare a preturilor este prea accelerat si faptul ca marile industrii nu suporta o crestere a preturilor la gaze atat de mare, Havrilet a explicat ca acesti utilizatori pot sa opteze fie pentru piata reglementata, fie pentru piata libera, unde preturile sunt date de cerere si oferta. 

"In piata libera preturile se formeaza conform cererii si ofertei si aceste preturi nu sunt egale cu cele din piata reglementata. Piata reglementata constituie un nucleu de 15%, in general consumatori mai mici, nu e vorba de marile industrii, care pot sa aleaga: pot sa ramana in cadrul pietei reglementate platind tarifele care sunt in calendar sau pot sa aleaga sa mearga in piata libera si sa negocieze direct un alt pret", a mai spus Havrilet.