"Sunt foarte fericit ca sunt in Romania, este o vizita foarte rapida. Suntem in drum spre Belgrad pentru finala Campionatului European under 17. Am considerat ca este bine sa imi petrec dimineata cu prietenul meu Mircea (Sandu). Sunt incantat de ceea ce am vazut, ati facut un stadion foarte frumos. Stadionul nu este doar pentru finala Ligii Europa, este o istorie care se va scrie intr-un stadion minunat si o mare tara precum Romania il merita. Aveti o federatie frumoasa, un stadion frumos, si acum trebuie sa gasiti si jucatori foarte buni. Mingea exista, arbitri sunt, dar cu jucatoii nu pot sa fac nimic. Am venit sa vad stadionul pentru ca nu pot sa fiu prezent la inaugurarea din august", a spus Platini, citat de Mediafax.

Presedintele UEFA considera ca pentru ca National Arena sa gazduiasca o finala de Liga Campionilor, capacitatea stadionului ar trebui sa fie mai mare:

"Ar trebui sa se mareasca stadionul de la 55.000 la 75.000 de locuri. E dificil, aproape imposibil sa organizezi o finala de Liga Campionilor pe un stadion care are intre 40 si 55.000 de locuri, cererea este prea mare".

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca stadionul va fi gata la timp. "Vom fi gata cu stadionul si cu tot ceea ce inseamna el la timp. Avem finantare pentru terminarea proiectului. Stadionul este al bucurestenilor, domnul Platini este binevenit tot timpul in Bucuresti si in Romania", a afirmat Oprescu.

O delegatie a UEFA, condusa de presedintele forului, Michel Platini, si insotita de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si de presedintele FRF, Mircea Sandu, a vizitat, sambata, timp de 35 de minute, stadionul National Arena, care va gazdui in mai 2012 finala Ligii Europa.

Vezi AICI cum arata stadionul!