"Am decis sa nu majoram pretul la productia interna de gaze naturale destinata populatiei si producatorilor de energie termica, inghetand acest pret la 60 de lei pe MW, pentru o perioada de 9 luni de zile. Am luat masurile necesare ca sa ne asiguram ca in iarna o sa avem cantitati de gaze suficiente in depozite astfel incat sa evitam aceasta traditionala discutie daca ne ajung cantitatile depozitate pentru a face fata sezonului rece", a anuntat Grigorescu marti seara, la Palatul Victoria.

El a explicat ca masura de inghetare a pretului gazelor raspunde "unor conditii de piata particulare".

"Daca nu am fi luat aceasta masura, am fi ajuns in postura in care consumatorul final ar fi avut un pret reglementat potential mai mare", a sustinut ministrul Energiei.

Grigorescu a precizat, totodata, ca s-a creat "un cadru legal explicit" prin care se reconfirma faptul ca ANRE e institutia care trebuie sa stabileasca obligatia de inmagazinare.

"Instituim niste amenzi drastice in masura in care actorii din piata nu constituie stocuri de gaze naturale potrivit obligatiilor stabilite de ANRE", a mai spus ministrul Energiei.