"Banca Nationala, indiscutabil, urmareste stabilitatea preturilor. Datele pe care le avem in prezent ne certifica pentru partea a doua a anului ca rata inflatiei se va diminua. Este adevarat insa ca impactul cresterii preturilor la alimente si energie pe plan international schimba intr-o anumita masura perspectiva evolutiei indicelui preturilor de consum fata de previziunile prezentate in public anterior”, a explicat Mugur Isarescu, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax.

Intrebat daca noua prognoza indica o inflatie mai mare, Isarescu a confirmat, aratand insa ca nu pot fi prezentate detalii decat la urmatorul raport trimestrial asupra inflatiei, de la inceputul lunii mai.

BNR tinteste pentru acest an o inflatie de 3% plus/minus un punct procentual, in timp ce prognoza este de 3,6% la finele anului. Estimarea a fost revizuita in luna februarie, de la 3,4%.

Record nedorit: Preturile au crescut in 2010 cel mai mult din ultimii cinci ani! VIDEO!

De ce scumpesc cartofii atat de mult? Topul majorarilor de preturi in ianuarie! VIDEO!

La inceputul lunii februarie, FMI a cerut autoritatilor de la Bucuresti sa renunte la preturile reglementate la gaze si energie electrica si sa prezinta o noua formula de calcul. Reprezentantii Fondului au declarat ca prima faza a liberalizarii preturilor va viza alti consumatori decat populatia.

Comisia Europeana ne cere sa renuntam la preturile reglementate in energie. Se scumpesc gazele!

FMI ne cere liberalizarea pretului gazelor! Facturile pentru incalzire ar putea creste cu 50%