Potrivit Biroului Electoral Judetean pentru Referendum, prezenta la urne este monitorizata in 63 din cele 148 de sectii de votare amenajate in judetul Alba pentru referendumul privind proiectul minier de la Rosia Montana si mineritul din Apuseni, adica pentru jumatate plus unu din numarul alegatorilor chemati la consultarea publica.

Numarul total al persoanelor asteptate la urne la acest referendum este de peste 72.000, astfel ca numarul votantilor din sectiile unde este monitorizata prezenta este de circa 36.000.

Pentru referendumul local, sectiile de votare vor fi deschise pana la ora 23.00, cu doua ore mai mult decat cele pentru alegerile parlamentare.

Referendumul este organizat de Consiliul Judetean Alba, in 35 de comune si orase, in mare parte din zona Muntilor Apuseni, respectiv in orasele Zlatna, Campeni, Abrud, Baia de Aries si comunele Rosia Montana, Lupsa, Stremt, Vadu Motilor, Bucium, Ciuruleasa, Ramet, Vidra, Sohodol, Ponor, Ceru Bacainti, Almasu Mare, Posaga, Rimetea, Intregalde, Galda de Jos, Cricau, Metes, Albac, Arieseni, Avram Iancu, Bistra, Garda de Sus, Horea, Ighiu, Livezile, Mogos, Ocolis, Poiana Vadului, Salciua si Scarisoara. Cetateni cu drept de vot din aceste localitati trebuie sa raspunda cu "Da" sau "Nu" la intrebarea "Sunteti de acord cu repornirea mineritului in zona Muntilor Apuseni si a exploatarii de la Rosia Montana?". Costurile referendumului se ridica la aproape 300.000 de lei.