Valoarea contractului este de peste 464.000 de lei.

Gabriela Firea susţine că, prin implementarea Strategiei Smart City, bucureştenii vor beneficia de infrastructură de transport public şi drumuri adecvate, de servicii de calitate prin infrastructuri moderne, de noi locuri de muncă şi de siguranţă publică.

Potrivit municipalităţii, strategia de smart city va fi implementată în domenii precum trafic management, parking, iluminat, infrastructură, guvernare locală - administraţie inteligenţă, siguranţă publică, inclusiv sistemul de urgenţă la nivelul Capitalei, energie (electrică, termică, apă etc.) - energie inteligenţă, transport public - mobilitate inteligenţă, telecomunicaţii - tehnologii inteligente, mediu - clădiri inteligente, energie verde, turism - servicii turistice inteligente, sănătate, educaţie.

"Am semnat astăzi contractul pentru elaborarea, în premieră, a unei strategii Smart City extrem de importantă pentru dezvoltarea Bucureştiului, care va aduce capitala României în rândul marilor oraşe europene. Principalul scop al definitivării unei strategii smart este reprezentat de nevoia oraşului de a furniza servicii de cea mai înaltă calitate, atât cetăţenilor săi, cât şi investitorilor, antreprenorilor locali şi turiştilor, prin dezvoltarea tehnologică a oraşului. De asemenea, prin implementarea Strategiei Smart City, bucureştenii vor beneficia de infrastructură de transport public şi drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, noi locuri de muncă, siguranţă publică, reducerea emisiilor de CO2 şi a poluării", susţine primarul Capitalei, Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Valoarea contractului încheiat cu compania Deloitte este de 464.280 lei, fără TVA, cu o durată de prestare a serviciilor de 17 săptămâni de la data ordinului de începere a proiectului.

Serviciile oferite în baza contractului se referă la analiza situaţiei actuale a municipalităţii şi a zonei limitrof, expunerea problemelor din Capitală, precum şi creara unui pachet de proiecte prioritare, care să răspundă necesităţilor şi deficienţelor cu care se confruntă Bucureştiul, mai precizează primăria.

Anunţul de licitaţie a fost publicat pe SEAP în 22 decembrie, depunând oferte doi operatori economici, respectiv Deloitte Consultanţă SRL şi Asocierea SNSPA, Facultatea de Administraţie Publică - UPB - ITS România - CNRME - ALDUSI. Contractul a fost atribuit companiei Deloitte la sfârşitul lunii martie.